Boeking
Verhuur Plaatsen
Van :
Tot
Betaling
Online reservering

Cultuur proeven

De oesterdorpjes
U kunt tussen Claouey en Cap Ferret, een serie oesterdorpjes bezoeken, die zijn ingeschreven op de lijst van pittoreske dorpjes. De hutten hebben witte muren, die zijn gedecoreerd met geverfde latten, en met verschillende kleuren deuren en luiken, zeker de moeite waard om te bezoeken! Vanaf het voorjaar vindt u in deze dorpjes exposities, waar de liefhebbers van schilderijen hun hart kunnen ophalen.

Vuurtoren van Cap-Ferret
Beklim de 258 treden, die u naar de top van de vuurtoren brengen (53 meter hoog), en geniet van het panoramische uitzicht over het Bassin en de oceaan (Dune du Pilat, kanalen van het Bassin van Arcachon, Arguin zandbank, oesterdorpjes…).
Tijdens de zomer word dit historische monument omgetoverd in een decor voor muzikale en artistieke voorstellingen.
Nieuwe expositie over zeekaarten in 2013.

Informatie over openingstijden en tarieven voor een bezoek aan de vuurtoren bij het Office de Tourisme: 05 56 03 94 49

De algerijnse kapel
Deze kapel, historisch monument, gebouwd in moorse stijl, maakt deel uit van het domein van de algerijnse Villa (een oud paleis, geïnspireerd naar moorse stijl). De kapel is de laatste jaren volledig gerestaureerd.

Inlichtingen over openingstijden en een bezoek met gids bij het Office de Tourisme: 05 56 03 94 49

Oesters proeven en ontdekken
De oesterkwekerij maakt sinds meer dan een eeuw deel uit van de rijke geschiedenis van het Bassin van Arcachon. Kom oesters proeven in de oesterdorpjes, aan het water. De oesterkwekers ontvangen u graag in hun hutten tussen Claouey en Cap-Ferret!
De echte liefhebbers kunnen te voet de oesterbanken verkennen bij laag water, en bezoek ook Piraillan om de oesterkweek, de bewaring en de verkoop te weten te komen…

Inlichtingen bij het Office de Tourisme: 05 56 03 94 49

Ville d'Hiver d'Arcachon
Arcachon is het vakantie resort bij uitstek, in de wijk « Ville d'Hiver d'Arcachon » kunt u de verschillende architecturale stijlen ontdekken, neo-klassiek, neo-gotisch, koloniaal, Moors en Zwitsers chalet.

Ontdek de wijk te voet of stap in het toeristentreintje!

Informatie bij het office de tourisme van Arcachon: 05 57 52 97 97

La Source des Abatilles
Bezoek de bron « Source des Abatilles » die deel uitmaakt van het unieke patrimonium van Arcachon.
Breng een bezoek aan de bron en leer de geschiedenis en de verschillende stappen in de produktie kennen (bezoek aan de fabriek waar het water gebotteld word). Proeverij op het programma!

Inlichtingen bij het Office de Tourisme van Arcachon: 05 57 52 97 97

Ontdek ons nieuws op de blog

Gepubliceerd door : 04/01/2019

La Dune du Pilat, la plus haute dune d'Europe

Avec 110 mètres de haut, 3 km de long et 55 millions de m3 de sable, la dune du Pilat fait la fierté du Bassin d'Arcachon. Une merveille de la nature qui attire chaque année plus de deux millions de visiteurs. Découverte !

Meer info
Gepubliceerd door : 05/12/2018

Le Bassin d'Arcachon en hiver

Vous vous demandez à quoi ressemble le bassin d'Arcachon l'hiver ? Préparez-vous un chocolat chaud, on vous emmène en balade sur le bassin, aussi beau en hiver qu'en plein été !

Meer info
Gepubliceerd door : 25/10/2018

Vos vacances en camping sur la presqu'île du Cap-Ferret

Notre camping est situé sur la presqu'île du Cap-Ferret, un endroit magique et exceptionnel pour passer des vacances de rêve entre le bassin d'Arcachon et l'océan Atlantique. Découverte !

Meer info
Foto's, teksten, prijzen en niet contractueel. Onder voorbehoud van typefouten