Opening Date 2020
van28 mars tot 13 september

Boeking
Van :
Tot
Betaling
Online reserveringBetaling

Cultuur proeven

De oesterdorpjes
U kunt tussen Claouey en Cap Ferret, een serie oesterdorpjes bezoeken, die zijn ingeschreven op de lijst van pittoreske dorpjes. De hutten hebben witte muren, die zijn gedecoreerd met geverfde latten, en met verschillende kleuren deuren en luiken, zeker de moeite waard om te bezoeken! Vanaf het voorjaar vindt u in deze dorpjes exposities, waar de liefhebbers van schilderijen hun hart kunnen ophalen.

Vuurtoren van Cap-Ferret
Beklim de 258 treden, die u naar de top van de vuurtoren brengen (53 meter hoog), en geniet van het panoramische uitzicht over het Bassin en de oceaan (Dune du Pilat, kanalen van het Bassin van Arcachon, Arguin zandbank, oesterdorpjes…).
Tijdens de zomer word dit historische monument omgetoverd in een decor voor muzikale en artistieke voorstellingen.
Nieuwe expositie over zeekaarten in 2013.

Informatie over openingstijden en tarieven voor een bezoek aan de vuurtoren bij het Office de Tourisme: 05 56 03 94 49

De algerijnse kapel
Deze kapel, historisch monument, gebouwd in moorse stijl, maakt deel uit van het domein van de algerijnse Villa (een oud paleis, geïnspireerd naar moorse stijl). De kapel is de laatste jaren volledig gerestaureerd.

Inlichtingen over openingstijden en een bezoek met gids bij het Office de Tourisme: 05 56 03 94 49

Oesters proeven en ontdekken
De oesterkwekerij maakt sinds meer dan een eeuw deel uit van de rijke geschiedenis van het Bassin van Arcachon. Kom oesters proeven in de oesterdorpjes, aan het water. De oesterkwekers ontvangen u graag in hun hutten tussen Claouey en Cap-Ferret!
De echte liefhebbers kunnen te voet de oesterbanken verkennen bij laag water, en bezoek ook Piraillan om de oesterkweek, de bewaring en de verkoop te weten te komen…

Inlichtingen bij het Office de Tourisme: 05 56 03 94 49

Ville d'Hiver d'Arcachon
Arcachon is het vakantie resort bij uitstek, in de wijk « Ville d'Hiver d'Arcachon » kunt u de verschillende architecturale stijlen ontdekken, neo-klassiek, neo-gotisch, koloniaal, Moors en Zwitsers chalet.

Ontdek de wijk te voet of stap in het toeristentreintje!

Informatie bij het office de tourisme van Arcachon: 05 57 52 97 97

La Source des Abatilles
Bezoek de bron « Source des Abatilles » die deel uitmaakt van het unieke patrimonium van Arcachon.
Breng een bezoek aan de bron en leer de geschiedenis en de verschillende stappen in de produktie kennen (bezoek aan de fabriek waar het water gebotteld word). Proeverij op het programma!

Inlichtingen bij het Office de Tourisme van Arcachon: 05 57 52 97 97

Ontdek ons nieuws op de blog

Gepubliceerd door : 19/09/2019

Arcachon

Vous en avez assez de la randonnée ? Voici 5 activités à faire en automne pour changer vos habitudes et découvrir le bassin d'Arcachon autrement !

Meer info
Gepubliceerd door : 06/09/2019

Les Plages du Bassin d'Arcachon

Dernier volet de notre balade sur les plages du Bassin d'Arcachon. Le Truc Vert, la plage de l'Horizon, le Grand Crohot... les plages du Cap Ferret sont-elles aussi belles que celles d'Arcachon ?

Meer info
Gepubliceerd door : 18/07/2019

Camping plage Bassin d'Arcachon

Le Bassin d'Arcachon n'abrite pas moins de 27 plages, toutes différentes. Mais alors, laquelle choisir ? Premier article de notre dossier consacré aux plages du Bassin : Arcachon, Pyla-sur-Mer, Lanton, Audenge...

Meer info
Foto's, teksten, prijzen en niet contractueel. Onder voorbehoud van typefouten